دیر انزالی چیست؟
دیرانزالی به حالتی گفته می شود که فرد نمی تواند در رابطه ی جنسی خود به ارگاسم و اوج لذت جنسی برسد. در دیرانزالی، فرد اشکالی در میل جنسی نداشته و میل جنسی او کاملا طبیعی است. این نوع از اختلال خوشبختانه در بین مردان، درصد شیوع بالای ندارد. این مشکل به این صورت است که انزال فرد 30 الی 45 دقیقه بعد از مقاربت روی می دهد و خارج از زمان طبیعی خود است. گاهی فرد برای انزال خود، مجبور است بعد از 45 دقیقه دست به خودارضایی بزند یا در بعضی از موارد حتی بیمار به اوج لذت جنسی و ارگاسم نمی رسد. دیرانزلی می تواند مشکلاتی مانند ناکامی جنسی، احساس سرخوردگی، استرس برای فرد و شریک جنسی اش را به همراه داشته باشد.
انواع دیر انزالی
دیرانزالی نشانه های خاص مربوط به خود را داشته و انواع متفاوتی دارد که هرکدام، نشانه هایی دارند. درکل، دیرانزالی به 4 گروه زیر تقسیم می شود:
اصلا اتفاق نمی افتد
بدترین نوع دیرانزالی به حساب می آید؛ زیرا فرد در آن به هیچ صورتی نمی تواند به ارگاسم و اوج لذت جنسی برسد.
دیر اتفاق می افتد
در این نوع از دیرانزالی، انزال فرد اتفاق می افتد اما نه در زمان نرمال و طبیعی خود، بلکه خارج از زمان طبیعی که باعث نارضایتی و ناکامی خود و شریک جنسی او می شود.
در شرایط خاص اتفاق می افتد
در این شکل از دیرانزالی، فرد به ارگاسم و اوج لذت می رسد اما تحت روش های خاصی مانند خودارضایی، رابطه ی دهانی و… که باعث نارضایتی شریک جنسی او می شود.
خارج از رابطه ی جنسی اتفاق می افتد
در این نوع از دیرانزالی نیز، فرد ارگاسم را تجربه می کند اما نه از طریق مقاربت با همسر بلکه از طریق خودارضایی و زمانی که تنها است. این نوع درجات شدیدی از نارضایتی را در شریک جنسی او ایجاد می کند.
دلایل دیرانزالی
منابع علمی دلایل گوناگونی برای دیرانزالی در افراد بیان کرده اند که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
اختلالات هورمونی
این دلیل، یکی از اصلی ترین دلایل برای دیرانزالی بیان می شود و معمولا به علت اختلالات غددی بدن مانند اختلالات غدد جنسی، تیروئید یا هیپوفیز روی می دهد. در بعضی منابع علت این اختلال هورمونی در افراد را مشکلات پروستات نیز بیان کرده اند.
مصرف مواد مخدر و دارو
مصرف مواد مخدر تاثیرات سو زیادی دارد که یکی از این تاثیرات، اثر منفی بر روی کیفیت رابطه ی جنسی بوده و می تواند میزان فعالیت جنسی افراد را کاهش دهد که در نتیجه ی آن، دیرانزالی روی می دهد. از جمله ی این مواد می توان به ترامادول و مورفین اشاره نمود.
خودارضایی
یکی دیگر از دلایل ایجاد دیرانزالی است که به علت فشارهای وارد شده به فرد و نحوه نگه داشتن آلت برای انزال، می تواند اختلالاتی ایجاد کند که یکی از این اختلالات دیرانزالی فرد است.
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب فاکتورهایی را در بدن آزاد می کند که می تواند اختلالاتی در روند های هورمونی و تولید مثلی فرد ایجاد کند که یکی از این مشکلات ایجاد شده، انزال دیرس در افراد است.
البته ممکن است یکی از این علت ها به تنهایی، باعث دیرانزالی نشده باشند و فرد تحت تاثیر چند مورد از این عوامل قرار گرفته باشد.
پیامدهای دیرانزالی
دیرانزالی نیز مانند دیگر اختلالات جنسی، می تواند پیامدهای گوناگونی هم برای فرد و هم برای شریک جنسی او داشته باشد. مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
خستگی جنسی
در تجربه های نخست، شاید طولانی شدن رابطه و انزال لذت بخش باشد؛ اما پس از گذشت مدت زمانی، این انزال دیررس باعث ایجاد خستگی و بی تمایلی نسبت رابطه ی جنسی در زوجین می شود.
ناکامی جنسی
فرد در رابطه نمی تواند نیاز جنسی خود را تامین کند.
کاهش میل جنسی
زمانی که فرد در رابطه به انزال و ارگاسم نمی رسد، نسبت به رابطه سرد شده و دچار سرخوردگی از سوی همسر می شود؛ در نتیجه تمایل او نسبت به رابطه ی جنسی از بین می رود و نوعی بی میلی و سرد مزاجی در او ایجاد می شود.
کاهش کیفیت رابطه با همسر
زمانی که فرد نمی تواند نیاز جنسی خود و شریک جنسی اش را برآورده سازد و ناکام می ماند، رابطه ی جنسی را بی فایده دانسته و از آن دوری می کند که باعث کاهش کیفیت رابطه بین زوج ها می شود.
درمان دیر انزالی یا انزال دیررس
برای درمان صحیح انزال دیررس، فرد باید به یک ارولوژیست ماهر مراجعه کند تا پزشک با بررسی شرایط، اقدامات درمانی مناسب را لحاظ نماید. دو مورد از رایج ترین درمان ها، درمان های دارویی و توجه به آماده سازی پیش از مقاربت است.
درمان های دارویی
پزشکان معمولا با تجویز یک سری از داروها، تا حدی می توانند این مشکل را برطرف سازند.
توجه به آماده سازی پیش از مقاربت
اگر معاشقه ی پیش از رابطه ی جنسی به درستی و به صورت کامل انجام گیرد، زمان انزال فرد کوتاه تر شده و کیفیت رابطه و انزال او افزایش می یابد که در نتیجه ی آن، دیرانزالی تا حد زیادی برطرف می شود.
بدون دیدگاه