موسیقی درمانی

موسیقی درمانی مخصوصا موسیقی درمانی در اصفهان در مرکز مشاوره مهرآیین ابزاری برای بهبود بیماری های جسمی و روحی است که به طور مفصل به توضیح آن خواهیم پرداخت. به هر نوا و صدایی که شنیدن آن برای انسان خوش آیند باشد موسیقی گفته می شود.

کلمه موسیقی از واژه یونانی Mousika گرفته شده است که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان است. موسیقی، هنر بیان احساسات به وسیله آوا ها است. به همین جهت امروزه موسیقی درمانی به یکی از روش های درمانی برای افراد به شمار می رود.

ارسطو موسیقی را یکی از شاخه های ریاضی می دانست و فیلسوفان اسلامی همچون ابو علی سینا نیز این نظر را پذیرفته اند و در بخش ریاضی کتاب شفا از موسیقی نام برده است.

موسیقی درمانی

 موسیقی درمانی چیست؟

موسیقی درمانی عبارت است از کاربرد موسیقی به جهت ارتقا آرامش، بهبود عملکرد ذهنی و ایجاد سلامتی و همچنین تسریع روند بهبود بیماری ها.

افرادی که به کمک موسیقی درمانی در اصفهان تحت معالجه قرار می گیرند به وسیله راهنمایی های متخصص یا زیر نظر موسیقی درمانگر به موسیقی های خاصی که امر بهبود آن ها را تسریع می بخشند گوش فرا خواهند داد.

موسیقی درمانی یکی از درمان های هنری خلاق یا درمان های بیانگر احساسات شامل درمان های هنری، شعر سرایی، درام درمانی و پسیکودرام است.

در مراکز موسیقی درمانی در اصفهان می توان این راهکار درمانی را به تنهایی و یا همراه با درمان های دیگر به کار برد. این شیوه درمانی برای افراد مختلف با سنین متفاوت کاربرد داشته و به غیر از مراکز موسیقی درمانی در اصفهان در مکان های مختلفی همچون مطب های خصوصی، مدارس، خانه سالمندان، بیمارستان ها و مراکز روانپزشکی نیز قابلیت اجرا دارد.

تاثیر موسیقی درمانی

از تاریخچه موسیقی درمانی چه می دانید؟

قدمت موسیقی درمانی با قدمت تمدن بشری در یک راستا قرار دارد. فیلسوف های یونانی همانند سرخپوست های آمریکایی بر این عقیده هستند که با موسیقی درمانی می توان به تسریع روند درمان بیماری ها کمک کرد.

موسیقی درمانی اولین بار در ایالات متحده آمریکا طی سال های جنگ جهانی دوم به عنوان درمان رسمی در بیمارستان های نظامی استفاده شد تا با استفاده از این شیوه درمانی به سربازانی که طی جنگ دچار نقص عضو و یا ناتوانی شده بودند کمک کنند و روحیه از دست رفته آن ها را باز گردانند.

برای نخستین بار طی دهه ۴۰ میلادی به موسیقی درمانگر‌ها مدارک رسمی اعطا شد و در طی دهه ۵۰ نیز انجمن موسیقی درمانی آمریکا البته تحت نام دیگری تاسیس و بنیانگذاری شد.

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی چگونه اثر می کند؟

عموما مردم با شنیدن موسیقی نوعی واکنش اتونومیک را تجربه می کنند. به عنوان مثال با شنیدن یک آهنگ پر هیجان احساس پر انرژی بودن می کنند و در زمان گوش سپردن به یک موسیقی کلاسیک و آرام احساس آرامش و سبکی به آن ها دست خواهد داد.

به همین دلیل است که گفته می شود موسیقی موسقی درمانی درمانی ارتباط متعادلی با رفتار و خلق و خوی فرد دارد و می توان برای تسکین و درمان آسیب های مختلف از آن استفاده نمود.

اما آثار موسیقی درمانی در اصفهان تنها به تسکین درد های روحی کمک نمی کند بلکه بر اساس مطالعات علمی بیان می شود که موسیقی عملکرد فیزیولوژیک نظیر تنفس و ضربان قلب و فشار خون را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

درمانگر ها به این جهت که موسیقی دارای ضرب های گوشه ای و ملودی است آن را نوعی زبان دانسته و برای برقراری ارتباط با مخاطبشان استفاده می کنند.

موسیقی درمانی موثر

چند نمونه اثر موسیقی درمانی بر بیماری های مختلف:

  • می توان برای بیمارانی که دارای اختلالات ذهنی و جسمی هستند، از موسیقی درمانی استفاده کرد تا بتوانند احساسات خود را بیان کنند.
  • موسیقی درمانی در اصفهان به افرادی که درون گرا هستند کمک می کند تا به شخصیتی برون گرا تبدیل شوند. همچنین در بیماران اوتیستیک و اسکیزوفرن که در خود مانده و دچار جنون جوانی هستند نیز کاربرد دارد تا بتواند از گوشه گیری های آن ها بکاهد.
  • همچنین موسیقی درمانی می تواند همراه با دارو درمانی برای زایمان کمک کرده و به عنوان مکملی بیهوشی اعمال جراحی و دندان پزشکی را سهولت ببخشد .
  • از موسیقی درمانی برای تکمیل درمان بیماران مبتلا به ایدز، سکته‌ های مغزی، پارکینسون، سرطان و آلزایمر و سایر انواع فراموشی‌ ها می توان استفاده نمود.
  • موسیقی درمانی موجب می شود تا افکار، احساسات و تجارب منفی از بیمار دور شود و فرد روند درمان را با کیفیت بیشتری طی نماید به عنوان مثال حتی می توانید درد های ناشی از جراحی و دندانپزشکی را نیز با موسیقی درمانی درمانی کاهش دهید.
  • بیماران مبتلا به سکته مغزی و اختلالات نورولوژیک نیز می توانند از موسیقی درمانی برای درمان استفاده نمایند؛ زمانی که این دسته از بیماران به موسیقی های ریتمیک گوش می دهند همزمان حرکات عضلات آن ها بهتر و بیشتر خواهد شد.

همانگونه که می دانید هر چقدر این حرکات هماهنگ تر شوند مهارت های حرکتی آن ها بهبود بیشتری خواهد یافت. اگر موسیقی دارای ریتم آرام و دارای کیفیت آرامش بخش باشد، پاسخ، رسیدن به آرامش روحی و جسمی خواهد بود.

تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در مراکز موسیقی درمانی از جمله موسیقی درمانی در اصفهان نشان داده است که این روش در پیشبرد آرامش، کاهش استرس و درمان افسردگی بسیار اثر بخش است. بیمارانی که دچار سوختگی، بیماری‌ های قلبی، دیابت و سرطان در بیمارستان بستری بوده‌ اند می توانند با موسیقی درمانی از اختلالات و مشکلات عاطفی و احساسی که رنج می‌برند؛ بکاهند.

موسیقی درمانی

 

جلسات موسیقی درمانی در اصفهان به چه شکل برگزار می شود؟

موسیقی درمانی در اصفهان برای موارد مختلف و بیماران متفاوت به کار گرفته می شود به همین جهت برنامه ها و دوره های درمانی متفاوتی برای هر یک از بیماران در نظر گرفته می شود.

اگر شما به منظور درمان بیماری یا وضعیت خاصی از یک درمانگر متخصص موسیقی درمانی مشورت بگیرید وی در ابتدا در مورد علائم و نیاز هایتان با شما سخن خواهد گفت و در عین حال میزان سلامت جسمی، عاطفی و اجتماعی شما مانند توانایی‌های ارتباطی و مهارت های ذهنی شما را مورد ارزیابی قرار خواهد داد.

برای درمان با موسیقی هم خود فرد و هم درمانگر می توانند در انتخاب نوع موسیقی برای درمان مورد نظر با توجه به نیاز ها و سلیقه شخصی نظر سنجی کنند، زیرا گاهی موسیقی درمانی  به صورت گروهی صورت می گیرد و یا اینکه از شما خواسته می شود با گروهی از بیماران که بیماریشان با شما یکسان است به اجرای موسیقی بپردازید یا به عنوان عضوی از گروه به موسیقی گوش داده و آرامش را تجربه کنید.

اگر برای جراحی یا وضع حمل در بیمارستان بستری هستید، موسیقی درمانی می ‌تواند به شکل گوش دادن به موسیقی یا آواز های دلخواهتان برای کسب آرامش و کاهش درد ناشی از عمل جراحی موثر باشد.

خدمات موسیقی درمانی در اصفهان

خدمات موسیقی درمانی در اصفهان نه تنها برای درمان علائم افسردگی بلکه برای کاهش بسیاری از دردها و آسیب های روحی به افراد ارائه می شود. موسیقی درمانی جنبه‌های مثبت را نیز در بر می گیرد؛ به طور مثال افرادی که به نواختن موسیقی علاقه مند هستند و یا از مزایای این هنر بی اطلاع می باشند می توانند با مشاوران مرکز موسیقی درمانی در اصفهان در این خصوص گفتگو کنند.

چه بسا خلق یک اثر هنری با نوا و آهنگ دلنشین می تواند ذهن ها و افکار مردم را به سمت بهتر شدن سوق دهد.

 

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی و احتیاط های لازم در استفاده از این روش

با توجه به تمامی اثرات مثبت این روش، لازم به ذکر است که موسیقی درمانی برای همه افراد مناسب نیست! برخی افراد ممکن است با موسیقی دچار اضطراب و برافروختگی بیشتر شوند و حتی ممکن است برخی از بیماری ها با این روش به درمان ها پاسخ منفی دهند.

به همین منظور لازم است تا پیش از اقدام برای موسیقی درمانی در اصفهان با پزشک معالج مشورت نموده تا در صورت هر گونه مشکل پزشکی که زمینه های خطرناکی برای شما به وجود می آورد این روش درمانی برای شما را رد نماید.

موسیقی درمانی در اصفهان

اولین موسیقی درمانی برای جنین چه زمانی اتفاق می افتد؟

قلب انسان ساده ترین نوع موسیقی ریتمیک است که حرکات منظم و آهنگینی تولید می کند و شنیدن صدای ضربان های منظم قلب مادر در مرحله جنینی مبین زندگی تازه و نشانه ایی بر وجود یک انسان است.

این صدا می تواند موجب رشد بهتر جنین شده و صدایی دلنشین برای جنین باشد به همین جهت می توان گفت موسیقی درمانی از این سن برای رشد و ارتقا بهتر فرزند موثر است و اولین موسیقی درمانی را می توان شنیدن صدای قلب مادر برای جنین بیان کرد.

 

موسیقی درمانی در جنین

موسیقی درمانی برای کودکان

همانگونه که برای درمان افراد بزرگسال می توان از موسیقی درمانی استفاده نمود، این روش بر روی رفتار های کودکان نیز تاثیرات به سزایی می گذارد و می تواند با ایجاد تجربیات موسیقیایی گسترش ارتباط کودکان، افزایش هوش، احساسات اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد.

کمک گرفتن از موسیقی درمانی در اصفهان می تواند کیفیت زندگی کودک در عرصه های مختلف زندگی همچون ارتباط کودک با کودک دیگر، کودک و خانواده، ارتباط کودک و پزشک یا معلم را افزایش دهد.

این ارتباطات به وسیله المان های موجود در موسیقی و توانایی نفوذ موسیقی به اعماق روح انسان تسهیل می شوند و در نهایت فضای مثبت و موقعیت عالی برای رشد کودک فراهم می آورند.

تاثیر مستقیم بر هر دو نیم کره مغز باعث می شود هماهنگی میان آن ها بیشتر شده، بهره هوشی فرد بالاتر رود به همین منظور می توان از موسیقی درمانی برای بالا بردن توانایی های کودک استفاده نمود.

موسیقی درمانی در کودکان

 

موسیقی درمانی برای کودکان چه فوایدی دارد؟

موسیقی درمانی برای کودکان فواید متعددی دارد که بر اساس مطالعات، برخی از این فواید به اثبات رسیده است به همین جهت در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم داشت:

  • موسیقی موجب تحریک تمامی حواس شده که موجب تحت الشعاع قرار گرفتن زندگی کودک می گردد که به دنبال آن مهارت های او بالا خواهد رفت.
  • زمانی اثرات این روش درمانی بالا تر می رود که کودک بتواند به تنهایی لذت اجرای موسیقی را تجربه نماید و بتواند آلات و ملودی ها را با روح و جسم خود لمس کند.
  • موسیقی در عین حالی که می تواند هیجان انگیز باشد، آرامش دهنده و متمدد اعصاب نیز هست. برنامه های موسیقی مفرح که برخی از نمونه های آن در مهد کودک ها اجرا می شود، اغلب برای بالا بردن موفقیت کودک به کار گرفته می شود و موجب می شود تا اعتماد به نفس کودکان بالا رود و از خود احساس رضایت بیشتری داشته باشد.
  • تحمل درد در کودکان را می توان با موسیقی درمانی بالا برد به همین منظور توصیه می شود در زمان بیماری یا موقعیت های استرس زا وضعیت کودک را با موسیقی درمانی بهبود ببخشید.
  • اجتماعی تر شدن کودکانتان با موسیقی درمانی در اصفهان مقدور می شود. موسیقی توانایی کودک را در اظهار نظر و بیان احساسات و همچنین برقراری ارتباط با دیگران افزایش خواهد داد.
  • موسیقی بر هر دو نیم کره مغز تاثیر گذار است به همین جهت موجب برقراری بهتر ارتباط این دو نیم کره با یکدیگر شده که به دنبال آن ضریب هوشی کودک را بالا می برد که البته این هماهنگی برای درمان لکنت کلامی که برخی از کودکان به آن مبتلا هستند مفید واقع می شود.
  • کودکانی که از سنین پایین تر در کلاس های آموزشی موسیقی شرکت کرده اند و یا نواختن یک آلت موسیقی خاص را از بر هستند نسبت به سایر کودکان حافظه شفاهی قوی تری دارند ومی توانند لغات بیشتری را از فهرست خوانده شده به یاد بیاورند و در هر سنجش، بهتر از سنجش قبل عمل می کنند.

موسیقی درمانی در کودکان

روش های موسیقی درمانی در اصفهان برای کودکان

روش های موسیقی درمانی برای کودکان با خواندن آواز، گوش دادن به موسیقی، نوازندگی، رقص و حرکات موزون امکان پذیر است و با این کار نه تنها کودک شما درمان خواهد شد بلکه قدرت ذهنی او نیز افزایش می یابد.

متخصصین موسیقی درمانی در اصفهان بر روی گسترش خودآگاهی، اعتماد به نفس، مهارت های آمادگی، مهارت های مدیریتی و رفتارهای اجتماعی کودک کار کرده و تکنیک های تحمل درد را به کودکان آموزش می دهند.

یک درمانگر در طول دوره درمان در می یابد که کدام یکی از ابزار ها و سبک های موسیقی بیشترین تاثیر مثبت را برای کودک به همراه دارد و معمولا تیمی متشکل از متخصص های مختلف بر روی کودک کار می کنند تا نقاط قوت و ضعف او را دریافته و به بهترین شیوه درمانی دست پیدا کنند.

این تیم شامل افرادی نظیر متخصص موسیقی، پزشک کودک، روانشناس، متخصص فیزیوتراپی، متخصص گفتاردرمانی، متخصصین هنر و… است که پس از انجام آزمایش های لازم طی هفته ها کار، آن ها به خانواده ها منابع موسیقی را که کودک باید در خانه از آن ها استفاده کند معرفی می کنند.

شما نیز می توانید برای بهبود و سلامت کودکانتان موسیقی درمانی را امتحان کنید البته لازم به ذکر است که تشخیص شیوه درمانی به کمک موسیقی تنها توسط متخصص صورت می گیرد و شما نمی توانید به تنهایی برای فرزندتان راهکار تجویز کنید.

چرا که ممکن است با این کار تشنج و جو روانی ناهنجاری را برای کودک به وجود آورده و موجب وخامت بیشتر حال او شوید به همین جهت به شما پیشنهاد می شود که از متخصصین این حرفه کمک بگیرید.

موسیقی درمانی

 

تاثیر موسیقی درمانی بر افسردگی

موسیقی درمانی یک راهکار موثر و ایده آل برای رهایی از علائم افسردگی و درمان بیماری های ناشی از افسردگی می باشد. اگر تصور می کنید به علائم افسردگی دچار شده اید و می خواهید به طور طبیعی آن را برطرف کنید، موسیقی درمانی را به شما پیشنهاد می کنیم.

روانشناسان و کارشناسان عقیده دارند گوش دادن به موسیقی می تواند روحیه افراد را بهبود بخشد. پژوهش‌ها و یافته های اخیر نشان داده اند که پرداختن به موسیقی درمانی برای درمان افسردگی مفید واقع شده است.

گوش دادن به موسیقی، نواختن موسیقی و یا بداهه نوازی در این خصوص به افراد توصیه می‌شود. کارشناسان عقیده دارند گوش دادن به موسیقی، خلق و خوی افراد را بهتر کرده و علائم افسردگی را کاهش می‌دهد.

موسیقی درمانی با استفاده از درمان ارتعاشی یا vibroacoustic therapy یکی از روش هایی که کارشناسان و روانشناسان برای موسیقی درمانی و تاثیر آن در رفع افسردگی به کار می برند، روش vibroacoustic therapy یا درمان ارتعاشی است.

شاید تاکنون نامی از درمان ارتعاشی با امواج صوتی را برای درمان افسردگی نشنیده باشید اما به شما اطمینان می دهیم در اطرافتان با آن بسیار برخورد کرده اید.

موسیقی درمانی در اصفهان

 

هدفون هایی که از طریق بلوتوث و یا اتصال باسیم، موسیقی را پخش می کنند، نمونه بارزی از موسیقی درمانی از نوع درمان ارتعاشی هستند. نحوه عملکرد و مکانیسم عمل روش درمانی برای کاهش علائم افسردگی بسیار جذاب و شنیدنی است.

در روش موسیقی درمانی با استفاده از درمان ارتعاشی، هنگامی که فرد، هدفون را بر روی گوش خود قرار می دهد، ارتعاشات بسیار خفیف به بدن او وارد می‌شود؛ همین ارتعاشات موجب تحریک بخش های مختلف مغز و همچنین بدن او می گردد. ارتعاشات خفیف در کوتاه مدت، هیچ ضرری ندارند.

برخی از مطالعات و پژوهش ها نشان داده اند ارتعاشات دستگاه در این روش موسیقی درمانی موجب واکنش مثبت برای درمان افسردگی خواهد شد. البته پیشنهاد می کنیم اگر با مرکز موسیقی درمانی در اصفهان قصد همکاری دارید، در خصوص جزئیات استفاده از این روش درمانی اطلاعات بیشتری کسب کنید. مدت زمان استفاده از هدفون برای درمان افسردگی اهمیت زیادی دارد چرا که مسئله سلامت گوش ها در میان است.

موسیقی درمانی برای رفع علائم افسردگی به همراه ورزش کردن

یکی از جذاب ترین قسمت های موسیقی درمانی برای درمان افسردگی، گوش دادن به موسیقی و ورزش به صورت همزمان است. در این روش درمانی، از بیمار یا فرد دچار افسردگی خواسته نمی شود که ورزش های سنگین انجام دهد؛ یک پیاده روی ساده اما مفید در راستای اینکه فرد درحال گوش دادن به موسیقی باشد می‌تواند جنبش و تحرک فیزیکی را در او ایجاد کند و لذا برای درمان افسردگی مفید عمل کند.

بدن انسان به گونه‌ای عمل می‌کند که در برخی مواقع نیاز به ضربه یا شوک برای تحرک دارد. موسیقی درمانی به همراه ورزش می تواند این زمینه را فراهم کند تا بدن به صورت طبیعی به حال عادی برگردد.

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی در اوتیسم

موسیقی درمانی یک روش ایده‌آل و بدون خطر برای استفاده از موسیقی به منظور کمک به افراد مختلف با چالش های روحی و عاطفی و ارتقا توانایی های آنها محسوب می شود.

یکی از روش های درمانی موثر برای بزرگسالان و کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم، استفاده از روش های نوین در موسیقی درمانی است. با استفاده از این روش ها، پژوهشگران و پزشکان عقیده دارند مهارت های ارتباطی کودکان ارتقا پیدا می کند و سطح اضطراب و نگرانی آنها کاهش می یابد.

در پرداختن به روش های موسیقی درمانی برای مبتلایان به اوتیسم  باید توجه شود که درمان با موسیقی به معنای آموزش موسیقی نیست؛ کارشناسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند و یا مادرانی که فرزندان مبتلا به اوتیسم دارند نباید انتظار داشته باشند که فرزند آنها مهارت های موسیقی و شنیداری را به طور کامل فرا گیرند؛ در عوض استفاده از فرد متخصص در حوزه موسیقی درمانی می تواند موثر واقع شود.

موسیقی درمانی

 چرا موسیقی درمانی انتخاب خوبی برای کودکان مبتلا به اوتیسم می باشد؟

درمانگران می توانند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کنند تا مهارت های خود را در زمینه ارتباطات، مهارتهای اجتماعی، مسائل احساسی، عاطفی، رفتاری، شناختی، مهارت های ادراکی، حرکتی و اعتماد به نفس خود را بهبود بخشند.

همچنین با استفاده از این روش های درمانی، افراد مبتلا به بیماری اوتیسم قادر خواهند بود حرکات خود را کنترل کنند. فرد درمانگر در این روش با بیمار، ارتباط موسیقایی برقرار می‌کند و از این طریق، اعتماد شخصی او را جلب می نماید.

یکی دیگر از دلایلی که ادعا می کنیم موسیقی درمانی برای افراد مبتلا به اوتیسم مناسب است، انتقال واژگان بیشتر به کودک است. کودکان مبتلا به اوتیسم باید قادر باشند ارتباطات اجتماعی خود را کنترل کرده و آگاهی بدن را افزایش دهند.

اضطراب کودکان اوتیسم باید در حداقل خود قرار گیرد. درمان با موسیقی با تمرکز بر اهداف درمانی است، به همین منظور دامنه لغات این افراد را تقویت می کند.

 جالب آن است که بدانید افرادی که به اوتیسم مبتلا هستند، به طور خاصی علاقه به موسیقی و ابزار آلات موسیقی دارند. در نگاه افراد اوتیسم، موسیقی، یک تقویت کننده طبیعی برای برقراری ارتباط با محیط پیرامون محسوب می شود.

موسیقی درمانی در اصفهان

 

 کارشناسان موسیقی درمانی چه اقداماتی را برای افراد اوتیسم انجام می دهند؟

درمانگران موسیقی پس از ارزیابی نقاط قوت و ضعف در افراد مبتلا به اوتیسم، اهداف و برنامه های درمانی مناسب را ارائه می دهند. موسیقی درمانی در این روش در دو گروه کوچک و متوسط ارائه می شود.

در هر گروه، انواع موسیقی و تکنیک ها با افراد تمرین می شود. در روش های تمرینی، استفاده از سازه های کوبه ای و یا سایر آلات موسیقی، بسته به علاقه افراد به کار گرفته می شوند. انتخاب آلات موسیقی در موسیقی درمانی به این بستگی دارد که بیمار مبتلا به اوتیسم از چه نوع موسیقی احساس آرامش بیشتر و اعتماد به نفس بالاتر داشته باشد.

درمانگر موسیقی تمام سازها را برای این مبتلایان ارائه می دهد و مناسب ترین ابزار را در نهایت انتخاب می کند.موسیقی درمانی قرار است آرامش افراد مبتلا به اوتیسم را کاهش داده و موجب تقویت مهارت‌های ارتباطی او گردد؛ به همین دلیل  ارائه الگو های متنوع در روش های درمان با موسیقی از اهمیت زیادی برخوردار است. آهنگ و نوای موسیقی باید دارای لحن و ریتم موضوع باشد.

 

موسیقی درمانی

 

کارگاه موسیقی درمانی

اگر شما فردی هستید که به موسیقی علاقه زیادی دارید شاید تعجب کنید اگر بگوییم به نوعی، روش های موسیقی درمانی را برای خود به کار می برید! گوش دادن به موسیقی و یا نواختن موسیقی، احساسات متفاوتی را در افراد ایجاد می کند.

 در سال‌های اخیر با توجه به پژوهش ها و مطالعات انجام شده، نتایج نشان داده اند که پرداختن به موسیقی برای درمان افرادی که مبتلا به افسردگی هستند و یا احساس اضطراب و آشفتگی خاطر می کنند، بسیار موثر و مفید واقع می شود.

موسیقی درمانی برای این افراد به منظور ارزیابی سلامت جسمی و روحی در مراکز  معتبر در این حوزه ارائه می‌شود. جالب آن است که بدانید اگرچه موسیقی درمانی برای ارتقا سلامت روانی و عاطفی افراد مورد استفاده قرار می گیرد اما نتایج نشان داده‌اند این روش ها منجر به بهبود کیفیت زندگی افراد که مبتلا به بیماری های جسمی نیز هستند مفید می باشد.

با توجه به مواردی که در فوق ذکر شد، مراکز موسیقی درمانی و برگزاری کارگاه های موسیقی درمانی که در این خصوص آموزش‌های لازم را به افراد می‌دهند یک ضرورت محسوب می‌شود.

مرکز خدمات مشاوره مهرآئین، افتخار دارد با به کارگیری پزشکان و روانشناسان متخصص و با تجربه در حوزه مشاوره کودکان و بزرگسالان، حوزه‌های مختلف را تحت پوشش قرار داده و همچنین کارگاه های موسیقی درمانی در اصفهان را برای برطرف کردن مشکلات جسمی و روحی به بیماران ارائه دهد.

 مرکز مشاوره مهرآیین دارای وب سایت حرفه ای کاملاً تخصصی برای اطلاع رسانی به علاقمندان به این حوزه همچنین ارائه خدمات می باشد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص موسیقی درمانی در اصفهان به وب سایت این مجموعه به آدرس https://mehraeincenter.com/ مراجعه کنید.

 

موسیقی درمانی در اصفهان

در موسیقی درمانی دقیقاً چه اتفاقی می افتد؟

اگر قصد دارید از موسیقی درمانی در اصفهان برای تالمات روحی و عاطفی خود استفاده کنید و یا به نوعی به شرکت در کارگاه های موسیقی‌درمانی علاقه مند هستید، این سوال برای شما ایجاد می شود که “در موسیقی درمانی چه اتفاقی می افتد؟”

در حوزه درمان با موسیقی، جلسات موسیقی درمانی شامل مفاهیم ساخت آهنگ ها یا موسیقی، نوشتن نت های موسیقی و یا گوش دادن به انواع موسیقی می باشد.

هدف درمانگران موسیقی، تشویق بیمار برای ابراز احساسات خود بوده که این کار به کاهش استرس و اضطراب بیمار کمک می کند. مهم ترین هدف از درمان با موسیقی، کمک به بهبود خلق و خوی بیمار و ارتقای کیفیت زندگی  می باشد.

تحقیقات نشان داده اند که برای درمان، این بیماران نیازی نیست که از توانایی موسیقایی برخوردار باشند. فرد درمانگر با استفاده از تکنیک ها به خوبی می تواند به آنها کمک کند.

موسیقی درمانی

کارگاه های موسیقی درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

برگزاری کارگاه های موسیقی درمانی به طور کلی برای کاهش اضطراب روحی و روانی، افزایش اعتماد به نفس در زندگی، درمان بیماران مبتلا به افسردگی، افزایش کیفیت سطح زندگی، کاهش استرس زندگی روزانه، افزایش اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی در بیماران مبتلا به اوتیسم و  همچنین کاهش اثرات نامطلوب شیمی درمانی در بیماران سرطانی می باشد.

 با توجه به اهمیت موسیقی درمانی در زندگی  بیماران روحی و جسمی، مرکز مشاوره مهرآئین، خدمات درمان با موسیقی را در این خصوص به افراد ارائه می دهد. هدف اصلی این مجموعه، ارتقای مهارت های فردی و اجتماعی بیماران از طریق موسیقی درمانی در اصفهان می باشد.

 

موسیقی درمانی

 

ردپای موسیقی درمانی را در روزمرگی زندگی، جایی میان هیاهوی شهر، مشاغل، کسب و کارها و زندگی خانوادگی می‌توان جستجو کرد. تمام افراد در دنیای امروز به نوعی از موسیقی لذت می برند.

سبک های مختلف موسیقی در جهان وجود دارند که هر یک طرفداران خاص خود را دارند. افراد با توجه به سلیقه شخصی و استعدادها و توانایی های خود به گوش دادن موسیقی می‌پردازند و یا در زمینه آهنگسازی و نواختن موسیقی فعالیت می کنند.

تاریخچه استفاده از روش موسیقی درمانی برای اولین بار به دوران پس از جنگ جهانی باز می گردد؛ زمانی که از موسیقی برای درمان بیماری های روحی و جسمی آسیب دیدگان جنگ استفاده می شد.

تعریف ساده از موسیقی درمانی

موسیقی درمانی نوعی مداخله برای برطرف کردن چالش های ذهنی و فیزیکی است. بر اساس نتایج و پژوهش های انجام شده در حوزه درمان های بالینی، چنین بر می آید که نیاز افراد به موسیقی با یکدیگر متفاوت است.

تمام آنها در یک نقطه با هم مشترک هستند. بسیاری از افراد برای سلامت جسمی و روانی خود نیاز به موسیقی دارند. فرد درمانگر در حقیقت از همین تکنیک برای درمان بیماری ها استفاده می کند. روش های موسیقی درمانی به طور ویژه و موثر برای کمک به افرادی با شرایط زیر به کار می رود:

  • بیماران مبتلا به آسم
  • بیماران مبتلا به اوتیسم
  •  افراد مبتلا به آسیب های مغزی
  •  مبتلایان به افسردگی اضطراب و آشفتگی روحی
  •  مبتلایان به بیماری آلزایمر
  • موسیقی درمانی برای رفع معلولیت ها از جمله مشکلات فیزیکی و حرکتی
  • ارتقای سطح سلامت روانی
  • کاهش درد
  • درمان بیماری پارکینسون
  •  موسیقی برای درمان اعتیاد

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی به چه روش هایی انجام می گیرد؟

روش های مختلفی در حوزه موسیقی درمانی  مورد توجه کارشناسان قرار دارد. روش های مدرن بر اساس اهداف درمانی شامل گوش دادن به موسیقی، نواختن موسیقی و حرکات موزون با موسیقی می باشد. در ادامه به طور مختصر با این روش آشنا می شویم.

1-موسیقی درمانی به جای گوش دادن به موسیقی

مرکز موسیقی درمانی با گوش دادن به موسیقی بسیار متفاوت است. در جلسات درمان با موسیقی، فرد یا افراد با موسیقی و آهنگ ها درگیر می شوند. در جلسات درمان با موسیقی درمانگر از طریق مهارت های شنیداری به فرد کمک می کند، آهنگ ها و نت های موسیقی را به خاطر بیاورد. در حالتی که گوش دادن به موسیقی از لحاظ احساسی و عاطفی اهمیت دارد. هنگامی که از روش های موسیقی درمانی استفاده می شود، در حقیقت، بیماران به تدریج مهارت ها و توانایی های خود را بهبود می بخشند و شرایط ذهنی و جسمی آنها با یکدیگر هماهنگ می گردد.

موسیقی درمانی

2-خلاقیت در موسیقی جهت موسیقی درمانی

یکی از روش های موسیقی درمانی ، نواختن موسیقی یا بداهه نوازی است. در این روش فرد درمانگر از بیمار می خواهد به هر شکل ممکن یک موسیقی یا آهنگ را ایجاد کند. استفاده از ابزارها و لوازم در این روش درمانی بسیار مفید واقع خواهد شد. در این روش، تمرکز بیماران افزایش پیدا می کند.

3-ساختن ملودی و آهنگ

در این روش درمانی، فرد درمانگر از بیمار می‌خواهد یک آهنگ را با ملودی و موسیقی خاص بنویسد؛ هدف از اجرای ساختن ملودی و آهنگ در روش موسیقی درمانی، انجام کارهای ذهنی است که هم سرگرم کننده و لذت بخش باشد و هم بتواند توانایی های ذهنی فرد را ارتقا دهد.

4- سایر روش های موسیقی درمانیکه عبارتند از:

  • ارتباط موسیقی و تصاویر
  • شرکت در بحث های پیرامون موسیقی و آهنگ
  • اجرای حرکات موزون متناسب با آهنگ، نواختن آلات موسیقی
  • نواختن موسیقی به صورت گروهی

موسیقی درمانی گروهی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *